Burun dolgusu tıbbi alanda ameliyatsız olarak yapılması mümkün olup bir diğer ismi de rinoplastidir. Burun dolgusu genellikle görüntüsünde sorun olan ve bundan rahatsızlık duyan kişiler yaptırmaktadır. Burun dolgusu genellikle bir enjektör yardımı ile cildin altına özel dolgu maddeleri verilerek yapılmaktadır. Burun dolgusu estetiği ile kişi de var olan burun şekil bozukluğu yani var olan kemer görünümünün yok edilmesinde yardımcı olur. Burun dolgu işlemi aslında tam olarak bir cerrahi müdahale olmadan ameliyatsız yapılan bir işlemdir. Cilt yüzeyine herhangi bir kesik yapılmadan, ağrı hissi vermeden, acı olmadan yapılmaktadır. Ayrıca işlem yapıldıktan hemen sonra burundaki etkisi görmek mümkündür. Dolgu işlemi sonrasında kişinin iyileşmesi o kadar kısadır ki gündelik yaşantısına sorun olmadan devam edebilmektedir. Fakat bu işlemin geçici bir etkisi vardır. Tıbbi bir alanda ameliyat gerektirmeden yapılan burun dolgusu işleminde herhangi bir sağlık sorunu meydana gelme ihtimali oldukça düşüktür. Fakat bunu göz ardı etmeden uzaman kişilerin gözetimi altında tam teşekküllü bir sağlık kuruluşunda yaptırmak kişi için oldukça doğru bir karar olacaktır. Bütün bunların yanı sıra burun dolgusu işleminin içerisinde burun ucu dolgusu da mevcuttur. Burun ucu düşüklüğü, burun dolgusu yapılırken kullanılan özel madde dolgu burun ucuna enjekte edildiği takdir de kalkık bir burun ucuna sahip olmak mümkün olacaktır.
Burun Dolgusu Hangi Durumda Uygulanır?
Burun dolgusu her ne kadar burun şeklini düzeltmek için tercih edilse de bütün bozuklukları düzeltmekte yardımcı olduğu söylenemez. Bu işlemi yaptırmak isteyen kişiler mutlaka bir sağlık kuruluşuna giderek uzman kişilerin tetkiklerinden geçerek genel sağlık durumunda sorun yok ise yapılmasında sakınca yoktur. Dolgu işleminin yapılıp yapılmaması için sağlık durumu belirlediği için kesinlikle gerekli olan tetkiklerden geçilmelidir. Aksi takdir de bu işlemin yapılması sağlık kuruluşları tarafından imkânı yoktur. Uzman kişilerin tetkiklerine göre burun dolgusunun uygulanacağı durumların kısaca şunlar olduğunu söylememiz mümkündür.
Burun kemerinde olan bir çıkıklık ya da içeri doğru bir göçme halinde uygulanabilir.
Burun da meydana gelene küçük asimetrik şekil bozukluklarında yapılır.
Burun da var olan girinti ve çıkıntıların yok edilmesi için de tercih edilebilmektedir.
Burun ucun da meydana gelen düşüklüğünün giderilmesi için özel dolgu maddeleri sayesinde burun ucunun kaldırılması kolayca sağlanır.
Burunun bir tarafının diğer tarafa göre daha çok içe göçük olduğu durumlar içinde burun dolgusu işlemi kullanılabilmektedir.
Estetik görüntü amacıyla yapılan burun estetiği sonrasında ortaya çıkan hafif bozulmaların, görüntü bozukluğunun giderilmesinde de uygulanabilmektedir. Herhangi bir sağlık sorununa sebebiyet vermez.
Burun Dolgusunun Faydaları Nelerdir?
Burun dolgusu işlemi yapılırken ameliyat gerektirmediği için kişiye birçok faydası bulunmaktadır. En önemli faydası ise ameliyat yapılmadığı için ağrı ve acı hissinin işlemi yaptırırken hissedilmemesidir. Ayrıca sadece burun görüntü güzelliği için sıkça tercih edilen bir burun dolgusu işlemi olduğunu söylemek mümkün olacaktır. Burun dolgusu işleminin birçok faydası vardır. Bu faydalardan kısaca bahsetmemiz gerekirse şunları söylemek doğru olur.
Burun dolgusu işlemi uygulanırken ameliyatta olduğu gibi cilde bir kesik yapılmadığı için cilt üzerine bir dikiş atılması gerekmez. Bu sebepten dolayı da cilt üzerinde herhangi bir dikiş izi olması mümkün değildir.
İşlemi yaptıran kişiye hem ağrı hissi vermez hem de acı hissi vermemektedir.
Kısmi açıdan bir estetik yöntemi olduğunu söylemek mümkündür. Fakat bu işlem kalıcı değildir. Bu nedenle burun dolgu işlemi zaman içerisinde tekrar edilmelidir.
Kalıcı bir uygulama olmamasının faydası ise işlem yapıldıktan sonra görüntüden memnuniyet duyulmaz ise eski haline dönmesi oldukça kolaydır.
Ayrıca ameliyat gerektirmediği için işlemi yaptırmak isteyen kişi bu durumdan korkuyorsa herhangi bir tereddüt duymadan burun dolgusunu yaptırabilmektedir.
Burun dolgusu işlemi yapıldıktan sonra işlemi yaptıran kişi, hemen aynı gün gündelik yaşantısına dönebilmektedir. En önemli özelliklerinden bir olarak kişinin çalışma hayatını olumsuz etkilemez.
Burun dolgusu işlemi yapıldığı günden itibaren etkisini görmek mümkündür.
Burun Dolgu İşlemi Kimlere Yapılmaz?
Burun dolgu işlemi cerrahi bir müdahale gerektirmediği için ameliyat gibi önemli bir durum söz konusu olmadığı için birçok kişiye uygulanabilmektedir. Fakat bazı durumlar da kişinin hem sağlığının elverişsiz olması hem de uygun ortam olmamasından kaynaklı burun dolgu işleminin yapılması uygun olmayacaktır. Bunların yanı sıra işlemi yaptırmak isteyen kişinin burun yapısı burun dolgusu ile düzeltilemeyecek kadar kötü bir durumda ise bu etkide göz önünde bulundurulunca yapılması pek mümkün değildir. Kadınlar ve erkekler tarafından genellikle tercih edilen burun olgusu işlemini yaptırmaması gereken kişiler mevcuttur. Bu kişileri kısaca saymamız gerekir ise şunlardır:
Hamile ya da hamile olma ihtimali olan kadınların burun dolgusu işlemini yaptırması mümkün değildir.
Kişinin kronik olarak var olan hastalıklarından kaynaklı yapılması doğru olmaz.
Cilt yüzeyinde olan hastalık ya da ciddi bir deri hastalığı olan kişiler yaptıramaz.
Cildinde uçuk bulunan kişiler de kesinlikle burun dolgusu işlemini yaptıramaz.
Burun dolgusu için kullanılan dolgu maddelerinden herhangi birine alerjisi olan kişi de sağlık açısından yaptırması sakıncalı olur.
Nefes alıp vermekte ciddi derece de sorun yaşan kişiler de burun dolgusunu yaptıramaz. Bu sorunu gidermek için uzman kişiler ile görüşmek doğru olacaktır.
Burnunu küçültmek isteyen kişiler de burun dolgusu işlemini yaptırması mümkün değildir.
Bütün bu durumlara bakıldığı zaman ciddi bir sorunu olan kişi ve durumlar da uzman kişiler danışmak doğru olmasıyla beraber tam teşekküllü bir sağlık kuruluşuna gitmekte fayda olacaktır. Sağlık kuruluşunda olan imkanlar dahilinde ve uzman kişilerin gözetimi altında tetkiklerden geçtikten sonra işlemi yaptırmaya uygun form da iseniz yapılması sağlık açısından oldukça önem arz etmektedir.
Burun Dolgusu Yaptıran Kişiler Nelere Dikkat Etmelidir?
Burun dolgusu işlemi yapıldıktan sonra işlemi yaptıran kişinin dikkat etmesi gereken bazı durumlar söz konusudur. İşlemden hemen sonra kişi kesinlikle burnuna ve burun çevresine dokunmamalıdır. Aksi takdir de işlem uygulanan burun zarar görebilir. Burun dolgusu iyileşme sürecinde kesinlikle ağır işler yapılmamalıdır. Bunun için buruna zarar verebilecek olan spor ve spor türevlerinden uzak durulması sağlık açısından faydalı olacaktır. Belli bir süre için burun sıcak su ile temas etmemelidir. Temas eder ise burunda ciddi bir sızlama söz konusu olur. Cilde de olumsuz etkisi olan kafein, sigara ve alkol tüketimi burun dolgusu işlemi sonrası iyileşme sürecini olumsuz etkileyerek yavaşlamasına neden olur. Dikkat edilmesi gereken bu durumlara kesinlikle özen gösterilmesi gerekir, herhangi bir olumsuz sonuç doğuracak bir harekette bulunmamalıdır. Burun dolgusu işleminin bir sorun olmadan ilerleyen zamanlarda kullanabilmek için uzaman kişilerin vermiş olduğu zaman aralıklarında muayeneye gidilmelidir. Muayeneler de eğer bir sorun görülür ise hemen müdahale edilerek ciddi bir sorun oluşmasını engeller. Bütün bunların sonucunda kişi yaptırmış olduğu burun dolgusu işlemini sağlıklı bir şekilde kullanabilir.
Burun Dolgusu İşlemi Kalıcı Özellikte Midir?
Ameliyat olmadan burun dolgusu işlemi yaptırmak isteyen kişilerin sıkça tercih ettiği burun dolgusu işlemi birçok kişi açısından oldukça merak edilmektedir. Özellikle merak edilen soru ise burun dolgusu işlemi kalıcı mıdır? Yoksa burun dolgusu işlemi kalıcı değil midir? Birçok kişinin cevabını merak ettiği ve ona göre yaptırmak istediği için sıkça araştırma konusu olan bu konu cevabı ise cerrahi bir işlem gerektirmeden yapıldığı için kalıcı olmadığını söylemek mümkündür. Geçici olan burun dolgu işleminin kalıcılığı kişinin sağlık durumuna göre kullanılan dolgu maddeleri ve kişinin sağlık durumuna göre kalıcılık hali değişkenlik gösterebilmektedir. Bazı durumlar da burun dolgu işleminin kalıcılığı uzun süre kalabilirken bazı durumlar da kalıcılığı normalden daha az olabilmektedir. Bunun için de uzman kişilerle görüşülmesi oldukça doğru olur. Bütün bunlara bakıldığı zaman erkenden sönüp giden burun dolgusu için tekrar işlem yapılabilmektedir. İşlemin uygulanabilmesi için bir süre beklemeye gerek yoktur. Ayrıca burun dolgusu işleminin kalıcı bir etkisi bulunmadığından kaynaklı işlemi yaptıran kişi burnunun yeni görüntüsünden memnun değil ya da yeni duruşuna alışamamış ise vazgeçmesi mümkündür.
Birçok kişinin yaptırmak istediği bu işlem herkeste farklı bir etki bırakabilir. Bu sebeple kişiler, olumsuz bir durumla karşılaşmamak için kapsamlı bir muayeneden geçmeli, alanında uzman kişilerce gözetim altında olmalıdır. Yapılan tetkikler ve gözlemlere göre sağlık durumu imkân veriyorsa yapılır. Fakat yine kalıcılık halinin kullanılan dolgu malzemesi ve durumlara göre değiştiğini söyleyebiliriz.